Mijn naam is Leobard Hinfelaar en ben geboren op 18 januari 1960 in Driebergen-Rijsenburg. In 1979 start ik in het Burgerziekenhuis te Amsterdam-Oost met de opleiding voor verpleegkundige A. Daar ontmoet ik Phily, wij trouwen en drie zonen worden geboren: Bas, Maarten en Joost. Na afronding van mijn studie werk ik tot 1993 met veel plezier in de verpleging.

Als Bas vier jaar wordt gaat hij op zwemles in het Sportfondsenbad Amsterdam-Oost; drie keer in de week een half uur. Na twee jaar wordt hij bevorderd naar het wedstrijdbad boven. Daar kijk ik vanaf de tribune naar zijn verrichtingen richting het zwemdiploma A. Het zwemles geven intrigeert mij en ik stap op badmeester Willem af. Deze verwijst mij naar de opleiding "Zwemonderwijzer" bij Cor van Haaren in Amstelveen. Zo gezegd, zo gedaan. Vanaf september 1988 volg ik twee jaar lang de cursus en wat begon uit interesse loopt uit op een toekomst in en met water. Ik loop stage in het Duranbad van Diemen en stagebegeleider Paul Smitka leert mij de eerste beginselen van het lesgeven in praktijk te brengen. 

Begin 1990 word ik gevraagd een seizoen mee te werken in het openluchtbad "Het Amstelbad" in Ouderkerk a/d Amstel. Het lijkt mij een prima ervaring. Eén seizoen worden er negen en lesgeven wordt een passie. In 1997 vraagt mijn vriend Gerco Schonewille of ik een paar keer kan komen helpen met lesgeven in zijn zwemschool Pardoes. Drie zondagen in de Revalidatiekliniek Overtoom zullen mijn leven totaal veranderen. Rust, warmte en ontspanning zijn de woorden waarmee ik die ervaring het beste kan omschrijven. Zo wil ik ook graag lesgeven.

Op een donderdagavond loop ik langs Sauna Thermen in Diemen. Mijn oog valt op het bordje met openingstijden. Ik stap naar binnen en vraag wat de mogelijkheden zijn om het zwembad in het weekend te huren. Zwemschool bubbels is geboren als ik een paar weken later, op zaterdag 18 oktober 1997, start met het lesgeven aan vijf leerlingen. 

In de loop der jaren ontwikkelt zich een wijze van lesgeven, die hand in hand gaat met mijn persoonlijke ontwikkeling. Mijn visie op het lesgeven gaat verder dan alleen maar de techniek van het zwemmen overbrengen, want ouders vertrouwen hun kind(eren) in het geheel aan je toe. Samenwerken met Phily, Bas, Paloma, Bianca, Maureen, Renata, Mike, Levi, Samantha, Bente, Djinn, Tessa, Leeuw en Devan ervaarde ik als een familiegebeuren en hoop dat de liefde waarmee wij lesgeven en met elkaar omgaan mag uitstralen naar de mensen die wij ontmoeten.

In 2017 bestaat de zwemschool 20 jaar en is het tijd om "het stokje" door te geven. Bas en Bianca hebben vanaf nu de leiding en Phily, blijft als vanouds, het randgebeuren regelen.


PalomaMaureen * Renata * MikeLevi * SamanthaBente * Djinn * Tessa * Leeuw * Devan